Kóti Varrógépkereskedés és Szerviz

Minden ami a varráshoz kell !

 

Kedves látogató !

 

Szeretnék egy kis segitséget nyújtani abban,  hogyan tud eligazodni a  varrógép piacon a sok féle tipusú és sok féle különböző tudású varrógépek között.

A legkisebb tudású varrógépek is többet tudnak mint az egyenes és cikk-cakk varrat. Tudják általában a rejtvevarrást, /szine felöl nem látszik a varrás/, a pikozóvarratot , gumikivarró cikk-cakkot,  4 lépéses gomblyukat,  amivel nagyon egyszerű annak is a művelet  aki soha nem varrt még gomblyukat. Esetenként  tudja a cakkosszél varrást ez már hímzés.Használható  minden gépnél az ikertű amely a fedőgép varratának az utánzása a háztartási varrógépeknél. Félkarosra átalakitható, nadrágszára, kabátujja felhúzható rá és körbe forgatható. Hurokfogója lehet, körforgós, ami körbe forog, vagy félfordulatos ami felet fordul. A hurokfogóba helyezzük be az alsószálat.

A középkategóriás gépek: Nagyobb tudásuak. A tudást a gépen 2 sorban helyezik el.

  - egyik sorban a normál varrások

  - a másik sorban a strecth programokvannak különböző szinnel jelölve.

Stretch: rugalmas, nyúlósanyagok varrására alkalmazzák. Kettőt előre, egyet hátra ölt, nagyobb a cérna felvétele és nagyobb a nyúlása. A stetch programokban vannak overlock vagyis tisztázó varratok is.

Általában  a programgombon kívül, van egy öltéshossz/sürűség/ állítógomb.Van még egy gomb ami a szélességet állitja. Ezek  nagy lehetőségeket nyújtanak a géphasználójának.

Ma már olyan modernek ezek a gépek,  a sok tudásuk mellett , fel vannak szerelve autómata tűbefűzővel, és egylépeses automata gomblyukazó technikával. Autómatikusan készre varrja a belehelyezett gomb méretére a gomblyukat. Egyes gépek alsó és felső továbbitásra is alkalmasak.

Számitógépes rendszerű varrógépek: nagy tudással rendelkeznek mind a normál, mind a stetch programok terén. Sok hímzést, több fajta gomblyukat egyenes, szemes gomblyuk stb. betűhímzést. Sőt lábpedál nélkül kézzel egygomb segitségével is működtethető. LCD kijelző mutatja a kiválasztott mintát., ott lehet beállitani a paramétereket.

Speciális varrógépek:Overlock, fedőgép és hímzőgép

Overlock 4 szálas: lehet egy keskeny 3 szálasként vagy egy széles 3 szálasként és 4 szálasként biztonságivarrattal használni. Két késsel dolgozik egy álló és egy mozgókés levágja a kelme szélét, a tű vagy tűk  varrják össze a két hurokfofószállal befedve a vágott szélt. Nagyon szép tisztázást lehet vele végezi, akár laponként akár, pl pamut vagy kötött anyagnál két lapot is össze lehet varni. Pulóvert készre lehet varrni. Bármilyen más varrás elvégzéséhez kell a másik varrógép pl: dísztűzni, cikk-cakkozni gomblyukazni stb.

fedőgép:  polók alját vissza hajtva felvarrni, a színén varrunk ott látszik a két vagy háromtűs tűzés, a fonákán szép tisztázóvarrat elfedi a felhajtott szélt. Nyakat feltenni, ujját is vissza lehet hajtani  vele. Nagyon esztétikus és  rugalmas varrat .

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 18
Tegnapi: 35
Heti: 84
Havi: 632
Össz.: 228 049

Látogatottság növelés
Oldal: Segitség Önnek
Kóti Varrógépkereskedés és Szerviz - © 2008 - 2019 - varrogepkereskedes.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: brother varrógép - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »